FOTOGRAAF

Hallo beste lezer, ik zal mij even voorstellen, ik ben Désirée Godart en ik ben, en ik denk dat ik mij wel zo mag noemen, zo’n beetje de huisfotograaf van de KHOG. Fotografie zit bij mij in de genen en ik fotografeer al vanaf dat de wegwerpfototoestellen hipwaren. Inmiddels wat jaartjes verder fotografeer ik met tweespiegelreflexcamera’s en sinds 2013 onder de naam Good-Art Vlissingen. 

Ik denk dat ik zo’n 70% van de tijd de Deltaband voor mijn lens heb, zo’n 10% andere activiteiten van de KHOG, 10% andere showkorpsen en de overige 10% andere evenementen en fotoshoots op aanvraag. Ik vind het altijd weer een hele eer als er foto’s van mij in deze Notenbalk verschijnen, omdat ik steeds probeer te variëren in mijn fotowerk, niet telkens het standaardplaatje, want dat wordt ook zo saai. 😉 

Daarnaast vind ik het erg leuk als ik van mensen complimenten krijg op de fotoalbums en dat de foto’s weer mooi zijn geworden en als muzikanten mijn foto(‘s) als profielfoto of als omslagfoto op Facebook gebruiken, een groter compliment kan ik niet krijgen. Taptoes vind ik vaak het leukste om te fotograferen (al heb ik daar vaak té veel foto’s en wordt het kiezen weer lastig om origineel te blijven, maar goed, dat is een luxe probleem als je de avond door je cameralens ziet i.p.v. met je ogen). 

Maar ik heb gemerkt, toen ik afgelopen 15 augustus met de Deltaband in Ville de Boulogne-sur-Mer in Frankrijk was, dat een streetparade eigenlijk ook (weer) leuk is om te fotograferen, omdat je natuurlijk niet in herhaling wil vallen wat foto’s betreft, probeer je juist goed op te letten en naar de details te kijken. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om een vlecht bij één van de damesscherp te fotograferen en de rest wazig, maar toch zichtbaar, op de foto te krijgen of zo laag mogelijk bij de grond en omhoog te fotograferen om lekker speelse foto’s te maken. 

Het lastigste aan het fotograferen vind ik bijvoorbeeld het nieuwjaarsconcert in de Sint Jacobskerk, omdat dit een concert is waar niet het alleen het orkest zit en geconcentreerd bezig is, maar ook het publiek stil zit en aandachtig aan het luisteren is en ik niemand wil storen met mijn geloop, desondanks vind ik dat ook altijd weer een uitdaging. Inmiddels ben ik 7 september met de Deltaband mee naar Ronse geweest voor een taptoe en ook 14 september was in Alkmaar zowel de streetparade als de taptoe weer een feestje.

Een fototastische groet, Désirée