DELTABAND

DELTABAND

De Deltaband is opgericht in 1945 als een drum- en signaalafdeling ter ondersteuning en begeleiding van de marsoptredens van het Koninklijk Harmonieorkest “Ons Genoegen”. Op 13 april 1967 werd de drumband omgevormd tot een trompetterkorps.

Grote animator en stuwende kracht hierbij was de heer Marinus Vuijk, onder andere voormalig hoofdinstructeur Tamboers en Pijpers korps Mariniers. In 1968 krijgt de band een chromatische bezetting met trombones en tuba’s en neemt de naam ‘Delta Band’ aan.

De band treedt op tijdens optochten en taptoes in binnen- en buitenland. Tot de hoogtepunten behoren de resultaten die zijn behaald op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade in 1989, 1997, 2009, 2017 en vanzelfsprekend ook het behalen van het Nederlands Kampioenschap in 2014 (Elburg) en 2017 (Waalwijk).

De laatste shows van de Deltaband hadden als titel “Family Matters” en “Under The Sea”. In 2023 kregen deze een opvolger met de nieuwste showproductie ‘Earth’.

De instrumentele bezetting van de Deltaband bestaat wat blazers betreft uit: Trompet, trombone, bastrombone, bariton, alt saxofoon, tenor saxofoon, bariton saxofoon en Sousafoon. Een aparte groep wordt gevormd door de tamboers, die een traditioneel slagsysteem in stand houden dat gebaseerd is op zowel de Hollandse School als Das Basler Trom Systeem. Dit alles wordt vanzelfsprekend aangevuld met een grote trom en bekkens.

De band staat sinds oktober 2023 onder leiding van dirigent Raymond Starmans uit Kessenich (B). Ook de instructie van de tamboers en de showinstructie zit in zijn takenpakket. Tijdens de marsoptredens en taptoes treedt de band op onder leiding van tamboer-maître Jeffrey Smeerdijk.

In 2020 is naam van de gehele vereniging veranderd naar Muziekvereniging Vlissingen (MVV). De Deltaband is hier een onderdeel van.

De Deltaband is een combinatie van samen muziek maken en gezelligheid! Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op of kom een keer kijken op de repetitie. De Deltaband repeteert elke vrijdagavond van 20:00 uur tot 22:15 uur.

Meer foto’s? Klik hier