Taptoe de Panne

Vorig weekend deden onder andere Arco en Samantha voor het eerst mee met het Taptoe optreden in de Panne.

Benieuwd naar hun verhaal? Lees hieronder verder!

“Zondag 26 september was het eindelijk zo ver: het eerste show optreden na de corona. En voor ons (Arco en Samantha) was het de eerste keer dat we de show meeliepen sinds dat we lid geworden zijn. Met de mooie Zeeuwse bus volgeladen en onder genot van een kopje koffie konden we vertrekken. Het was een goede 2 uur rijden naar de Panne in België waar de taptoe was. Met een gezellig achtergrond muziekje en een paar rondes van ‘wie/wat ben ik?’ waren we zo op plek van bestemming.

Nadat we alle spullen in de omkleedlocatie hadden gelegd, hadden we even tijd aan ons zelf. Vanuit de organisatie kregen we een bon voor een bakje met pasta. Ondertussen waren de overige bands ook gearriveerd en hoorden we om ons heen al wat doedelzak muziek. Om iets over 2en gingen we het gezamenlijke nummer voor de finale repeteren. Na 2 pogingen zaten we muzikaal op 1 lijn en konden we ons klaar maken voor de taptoe. Aangezien wij pas als 5de korps moesten was er nog even tijd om een drankje te doen in het centrum. Die tijd werd ook benut om het showveld alvast uit te zetten. Daarna was het tijd om de uniformen aan te trekken en in te spelen . Met gezonde spanning konden we toen naar het showveld. Na een goede show te hebben gelopen zeker gezien de vrij korte voorbereidingstijd konden we nog even afkoelen voor dat de finale begon.

Nadat alle korpsen op het taptoe veld gelopen waren onder onze muzikale begeleiding, was het tijd voor de afsluiting van de taptoe. Gezamenlijk speelden we Highland Cathedral, dit was zeker voor Jeffrey (onze tambour-maître)  wel even spannend. Hij moest namelijk het geheel dirigeren op een vrij onstabiele trap.

Na de taptoe moest er natuurlijk een hapje gegeten worden voordat we terug naar Vlissingen  gingen. Na een gezellige terugreis hebben we nog een afsluitend drankje gedaan in het clubgebouw. Moe maar voldaan konden we daarna naar huis.