REPETITIEWEEKEND

FAMILY MATTERS

Zou ik het nog wel kunnen? Heb ik nog wel voldoende conditie? Hoe zit dat nu allemaal met die Yards, facings en split split, dubbelsplit?? Ik mag toch hopen dat ik niet zo lenig moet zijn dat ik de split nog kan?? Dit waren zomaar wat van mijn gedachten voor ik het show repetitie weekend in ging van de Deltaband op 16/17 februari.
Na wat jaartjes er tussen uit ben ik weer terug en ondanks alle twijfels/vragen had ik wel heel veel zin in dit weekend. Show lopen is namelijk echt super leuk.

Dag 1 was in sporthal de Kruitmolen Middelburg. Een grote zaal waarin alle breedte en dieptelijnen goed uitgezet konden worden. Dit zijn dus die YARD lijnen waardoor je precies weet waar je moet staat in de diepte en breedte. Dit blijkt echt een superhandig systeem te zijn. Je hoeft eigenlijk alleen maar je eigen show te lopen. Als iedereen dit doet dan vorm je samen een geheel. Je hoeft dus niet af te wachten wat je buurman of buurvrouw doet en of die wel gericht staat. Sta je op je eigen plekje dan sta je ook gewoon goed.

Hoe weet je dan waar je moet staan? Nou daar hebben we dan weer een heel boekwerk voor met SETS. Daarin per set een afbeelding met allemaal kruisjes en daarop vind je jezelf terug. Je kijkt naar je plaatje en gaat dan op de goede plek staan. Simpeler kan het niet.

Nou ja simpeler… je moet natuurlijk wel effe al die plekken onthouden, daar naar toe lopen en dan ook nog in de juiste FACING. Liefst gelijk vanaf het begin goed want dan kun je dat niet meer vergeten.
In de juiste facing lopen betekent heel vaak dat je voeten een andere kant op gaan dan je bovenlichaam. Het kan dus zijn dat je naar rechts F3 loopt maar je bovenlichaam naar voren is gedraaid. Of dat je schuin naar links F8 loopt en je bovenlichaam dus naar voren gedraaid is. Daarnaast zijn er ook nog momenten dat je gewoon looprichting loopt en je voeten en bovenlichaam dezelfde kant op gaan. Ik heb eerlijk gezegd niet gevraagd waarom dit allemaal zo is maar je zult snappen dat dit ten gunste is van de balans en klank van de muziek.

Waar we vroeger nog precies in ons marsboekje schreven wanneer je rechtsomkeert, linksom, halt en markeren moest, is de show nu een vloeiend geheel. We schrijven dit allemaal niet meer op maar leren dit uit het hoofd. Als je dan weet dat de show uit 100 sets bestaat kun je je voorstellen dat dat best wat vraagt om dit allemaal te onthouden. (En eigenlijk zou het het beste zijn als je de muziek dan ook nog uit het hoofd kent)

De eerste ochtend werd ons meegedeeld dat we die dag 40 sets erin zouden stampen. Waarom zoveel omdat we nog maar een dag hadden hierna en er dan nog 40 sets over waren. Aangezien we op een eerdere vrijdagavond heel hard hadden kunnen werken en er 20 sets in gestampt hadden zou dat wel moeten lukken.

We hebben een heel weekend hard gewerkt. De sfeer was goed, iedereen was gemotiveerd en deed goed mee.


De DC had voor in de pauzes fruit en snackgroenten geregeld waardoor we steeds weer genoeg energie konden opdoen. Het zonnetje scheen lekker dus in de pauzes konden we naar buiten. Op zaterdag hebben we frietjes gegeten en zijn we daarna gaan bowlen om ook te ontspannen. En aan het eind van het weekend zat de hele show erin. We konden deze nog twee keer in zijn geheel draaien en als we de beelden terug zien mogen we trots op onszelf zijn dat we in zo’n korte tijd de show al zo snel in ons hoofd hebben. Hierdoor hebben we een hele goede basis neergezet waarop we verder kunnen gaan bouwen. Kom deze mooie en leuke show bekijken tijdens een van onze optredens.

Patricia van de Velde