Blote voeten

Gisteren als echte Vlissingers ons WMC-programma gepresenteerd in de Westerschelde.

Zaterdagmiddag 22 juli verzorgde de Deltaband Vlissingen een mars door de binnenstad van Vlissingen en de Boulevards Evertsen en Bankert.

Omstreeks 14.30 uur ging de mars van start bij het repetitielokaal van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen aan de Ridderspoorlaan. Waarvandaan ze vertrokken naar het centrum van Vlissingen, rond 15.45 kwam de band onderaan Boulevard Evertsen aan en gingen de schoenen en sokken uit en ging het richting badstrand. De band gaf daar een uitvoering in de branding van de Westerschelde, de muzikanten starten met werken zoals HMS Queen Elisabeth en de Marshall Zhukov March.

Wereld Muziek Concours in Kerkrade
Volgende week zal de band deze werken ook spelen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op zaterdag 29 juli. De uitvoering van de Deltaband in de branding van de Westerschelde op het badstrand van Vlissingen is een primeur voor de band, en is op zich opmerkelijk te noemen. Na de uitvoering op het badstrand ging de band weer huiswaarts naar het repetitielokaal aan de Ridderspoorlaan, via de Coosje Buskenstraat, Badhuisstraat, Paul Krugerstraat en de Singel. Deze presentatie is (bijna) het einde van een lange periode van voorbereiding op deelname van de Deltaband aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op zaterdag 29 juli.  Deltaband staat onder leiding van haar tambour-maître Michel Broers. Het optreden wordt mede mogelijk gemaakt door de Vlissingse Ondernemers Centrale.

Muzikale Ambassadeurs van Vlissingen
In 1967 is de Deltaband ontstaan uit de drumband van Ons Genoegen. De band is uitgegroeid tot een graag geziene gast, zowel nationaal als in België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Engeland. Om die reden wordt de band in haar thuishaven Vlissingen “De Muzikale Ambassadeurs van Vlissingen” genoemd. De Deltaband verzorgt voornamelijk streetparades en taptoes waarbij vooral de Engelse stijl en de eigen Deltabandsound zeer gewaardeerd worden. Maar ook een spetterend concert is geen probleem waarbij marsen en populaire muziek elkaar afwisselen.

RTV Vlissingen

Foto’s: 

WMC 2017